فرند بوك الجزائر والمغرب العربي وفلسطين friendbook Algérie Palestine

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
فرند بوك الجزائر والمغرب العربي وفلسطين friendbook Algérie Palestine

دول المغرب العربي وفلسطين https://www.facebook.com/Palestinefriends/

المواضيع الأخيرة

» جميع ابراج 8-5-2019 فرند بوك مرح
الكوارع وفتة الكوارع بالصور Emptyالثلاثاء مايو 07, 2019 6:36 pm من طرف فرندبوك friendbook

» جميع ابراج 7-5-2019 فرند بوك مرح
الكوارع وفتة الكوارع بالصور Emptyالإثنين مايو 06, 2019 5:40 pm من طرف فرندبوك friendbook

» الحوت 6-5-2019 للتسلية والمرح فقط لا تربطوا حياتكم بها فرند بوك مرح برج الحوت
الكوارع وفتة الكوارع بالصور Emptyالإثنين مايو 06, 2019 7:56 am من طرف فرندبوك friendbook

» الدلو 6-5-2019 للتسلية والمرح فقط لا تربطوا حياتكم بها فرند بوك مرح برج الدلو
الكوارع وفتة الكوارع بالصور Emptyالإثنين مايو 06, 2019 7:51 am من طرف فرندبوك friendbook

» الجدي 6-5-2019 للتسلية والمرح فقط لا تربطوا حياتكم بها فرند بوك مرح برج الجدي
الكوارع وفتة الكوارع بالصور Emptyالإثنين مايو 06, 2019 7:47 am من طرف فرندبوك friendbook

» القوس 6-5-2019 للتسلية والمرح فقط لا تربطوا حياتكم بها فرند بوك مرح برج القوس
الكوارع وفتة الكوارع بالصور Emptyالإثنين مايو 06, 2019 7:41 am من طرف فرندبوك friendbook

» العقرب 6-5-2019 للتسلية والمرح فقط لا تربطوا حياتكم بها فرند بوك مرح برج العقرب
الكوارع وفتة الكوارع بالصور Emptyالإثنين مايو 06, 2019 7:37 am من طرف فرندبوك friendbook

» الميزان 6-5-2019 للتسلية والمرح فقط لا تربطوا حياتكم بها فرند بوك مرح برج الميزان
الكوارع وفتة الكوارع بالصور Emptyالإثنين مايو 06, 2019 7:16 am من طرف فرندبوك friendbook

» العذراء 6-5-2019 للتسلية والمرح فقط لا تربطوا حياتكم بها فرند بوك مرح برج العذراء
الكوارع وفتة الكوارع بالصور Emptyالإثنين مايو 06, 2019 7:10 am من طرف فرندبوك friendbook

تصويت

سجلوا جنسياتكم وافتخروا فيها

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

استعرض النتائج

أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع

لا يوجد مستخدم

أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر

لا يوجد مستخدم

احصائيات

أعضاؤنا قدموا 3192 مساهمة في هذا المنتدى في 1289 موضوع

هذا المنتدى يتوفر على 142 عُضو.

آخر عُضو مُسجل هو اميرة عدنان فمرحباً به.

تدفق ال RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 3 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 3 زائر

لا أحد


[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 49 بتاريخ الإثنين أبريل 08, 2024 2:43 am


    الكوارع وفتة الكوارع بالصور

    سنابل رام الله
    سنابل رام الله


    عدد المساهمات : 377
    تاريخ التسجيل : 16/08/2010

    الكوارع وفتة الكوارع بالصور Empty الكوارع وفتة الكوارع بالصور

    مُساهمة من طرف سنابل رام الله الثلاثاء ديسمبر 21, 2010 11:34 pm




    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولة وبصراحه انا بجبها نظيفه
    جاهزة
    بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
    بضع التوابل التاليه
    2عود
    قرفه(دارسين)
    ورق لورا
    قرنفل(مسمار)
    فلفل اسود
    ملح
    جنزبيل ناعم رشه
    خفيفه
    بصله مقطعه اربعه


    الطريقه

    نضع الحله على نار بداخلها
    ماء لحد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل
    السابقه




    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب
    الحجم

    تعالو نجهز الفته

    انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه
    بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    وبعدين نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه
    خفيفه كسبره ناعمه

    حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف
    الطماطم المعصوره حوالى حبتين
    حتى تتسبك
    ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على
    العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من
    الشربه
    ونغطى طبق الفته بالارز الابيض
    وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه
    فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز




    الكوارع طبعا استوت كويس
    علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
    فى 2 ملعقه سمنه بلدى


    وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
    بعد الغسيل
    والكحت والنقع فى الملح والخل


    الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما
    تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه
    مكعبات
    انما فى الممبار البقرى
    خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
    بصل
    مقطع
    شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
    ارز مصرى غير منقوع
    طماطم مقطعه مكعبات
    صغيره
    زيت
    شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى

    (((كيلو نصف
    ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد
    تقطيعه الى الطول المناااسب
    انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء
    بيقفل من الاطرااااف


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    طبعا ده جزء من الممبار


    نضعه فى الماء المغلى
    مع اضافه الملح



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
    نطلع الممبار من الحله
    ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
    مهمه الخطوه دى علشان
    التحمير



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى
    يكتسب اللون الذهبى
    ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
    وده شكله
    النهائى



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم
    المقطعه والبصل



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    اتمنى انه الطبقين ينالو اعجابكم
    وبالهنا
    والشفا




      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء مايو 01, 2024 9:45 pm